Tjedan 1. iliti “pojedi žabu”

Prvi tjedan provela sam razvijajući korisnu naviku čudnog imena – “pojedi svoju žabu”. Naime netko mudar, mislim da je Mark Twain rekao “Eat a live frog first thing in the morning and nothing worse will happen to you all day”. Savjet je iz jedne od organizacijskih knjiga i ustvari je vrlo jednostavan. Od svih dnevnih dužnosti treba odabrati najmrskiju i napraviti prvo nju. Moje su žabe čak dvije – jedna je suđe – bilo koji oblik rada s njim, dal spremanje prljavog u mašinu, dal vađenje iz mašine – svejedno, al ne volim. E pa zato sam baš to radila prvo.

Drugo je: pelene. Naime, moja mlađa kćer je pelenaš i to platnenopelenaš. Vrlo često u užurbanosti dnevnog ritma pokakana pelena se ne stigne isprati isti tren i onda me dočeka ili navečer ili ujutro onako lijepo vonjajući uz lavandin dok se umivam. To je druga žaba koja je napredovala te se s jutra prebacila na prije spavanja – tako da me više ne dočekuje ujutro. Sve pelene noć dočekuju u kanti za pranje.

Kad moja kćer piše zadaću onda ono što joj je najdraže ostavi za kraj. I ustvari je to vrlo instinktivno jer lijepo ono najteže obavimo dok smo najsvježiji. I zaista, kako god se dan dalje odvijao mi smo svoju žabu pojeli, odnosno imamo malo sitno zadovoljstvo da smo obavili ono najgore a koje bi nas kad tad, vjerojatno kad je najmanje potrebno i kad mu se najmanje nadamo, zaskočilo.

One thought on “Tjedan 1. iliti “pojedi žabu”

  1. I ja jako mrzim stavljanje/vađenje sudova iz mašine, mada je to ipak daleko lakše od ručnog pranja sudova. Gledam da to uradim odmah ujutru, ali ne uspevam baš uvek (recimo danas….).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s