3. tjedan…priprema, pozor,…

Naše putovanje je otpočelo, pažljivo se probijamo zavojitim puteljcima i neprobojnim šipražjem…no hrabro stupamo dalje. Treći tjedan me naravno zaskočio potpuno nespremnu, i još s malim gorućim stvorenjem zaljepljenim na mene 24/7, no i u tako čupavim uvjetima, uspjevam prva dva tjedna utabana i dalje tabanati.

Za treći sam tjedan imala velike planove no kako je krenulo moramo se prilagoditi novonastalim uvjetima. Tako da treći tjedan nastavljamo ponavljajući prva dva. Dakle, 3 do 5 stvari koje radimo za sebe u jutarnjem ritualu i nakon toga jedemo svako svoju krastaču ili gatalinku, kako tko već to doživljava.

No dodajemo ipak jedan teški zadatak u skladu s datumom. Naime, da, bliži se Božić i sigurno će kućom prolaziti više ljudi nego što su sami ukućani pa ne bi bilo zgorega malo dotjerati istu. Osim radi ljubaznosti prema eventualnim gostima, mislim da je kraj godine savršeno vrijeme za izbaciti iz kuće barem neki dio nereda koji sigurno svatko ima a čine ga nepotrebne stvari. Stare, ružne, nefunkcionalne, pokvarene, prljave, … ma znate.

Pa ćemo ovaj tjedan krenuti a nadamo se toplo i uspjeti dovršiti nemili zadatak analize sastava svake čestice odnosno prostorije. Evo kako ja planiram:

1. ući u zonu

2. unijeti tri kutije/vreće/ torbe – jednu za smeće koje ćemo zateći, drugu za stvari koje ćemo dati nekom drugom i treću za stvari koje ne pripadaju ni po kojem ključu toj prostoriji

3. svo vidljivo smeće odmah hititi u vreću za to donešenu

4. sve što ne pripada prostoriji staviti u kutiju za to pa kasnije preraspodjeliti na pravo mjesto

5. paučina – svu pokupiti čime već to radimo, ja osobno partvišem ili metlom

6. posložiti na svoje mjesto sve što pripada prostoriji

7. prašina – likvidirati

8. pod – pomesti/usisati i oprati

To je otprilike to, s izuzecima prilagodbe individualnoj čestici – dakle kupatilo i kuhinja će ipak imati izmjene i dopune no temeljna ideja je ova. Nažalost pranje prozora neće moći ući u priču iako bi bilo jako lijepo dočekati novo ljeto čistih vidika. No imamo i vremena još između Božića i Nove godine pa….vidjet ćemo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s