4. tjedan … vruća mjesta

to Flylady…

HoHoHo!!!

Nadam se da vas nalazim u Božićnom raspoloženju a ne u totalnom ludilu od stresa zvanog “što ću prije” i da sve nosite dostojanstveno i smireno a ne okruženi nervoznim ostatkom obitelji.

Prošli tjedan je bio lud, ovaj je još luđi no udahnimo duboko….i polako izdahnimo i saberimo se da vidimo što i kako dalje…

Mene kao da goni neka sila nepoznatog izvora i baš u ovom ludilu imam popis kolača koje ću raditi. Danas je bio dan od keksa, jer su oni bolji kad odstoje, pa sam napravila tri (!) vrste: medenjake, čokoladna mirišljava srca i zvjezdice punjene marmeladom od jagode. Sutra još dvije vrste kolača, koje kao da moram napraviti, no ne smijem vam reći koje jer želim iznenaditi muža.

Ali ipak, red je red, škola je škola i idemo i u ovom tjednu dalje. Kuća je gotovo pospremljena, postiglo se puno unatoč stalno prisutnom jednogodišnjem priljepku na boku. Još malo ulickati sutra, iako sam se nadala da neću na Badnjak čistiti, i to je više manje to, možemo izvući staru umjetnu jelku, pustiti božićne pjesmuljke i udri brigu na veselje.

Zadatak za ovaj tjedan je sljedeći:

pronaći – a to neće biti problem – tzv. hot spots iliti vruća mjesta. To su one drage površine koje kao da svih pozivaju da talože stvari na njih. Ja imam odokativno tri takva mjesta. Jedno taloži kape, ključeve, novčanike, račune, i pokoji komad odjeće. Drugo nakuplja slični sadržaj, a treće je kauč u dnevnom koji skuplja čarape, majice, slikovnice, igračke, knjige, keksiće i slično.

Svaki dan ćemo u isto vrijeme, predlažem prije večere, kupanja i ostalog što čini prespavalačku rutinu, posvetiti pišljivih pet minuta – možemo i štopati – vrućem mjestu i jednostavno ga očistiti.

Slično privlači slično pa tako vruća mjesta vole privlačiti nered no mi ćemo ih onemogućiti.

Termin sa zahvalnošću preuzet od legendarne Flylady koju ću još spominjati…

Nek vam je sa srećom! I veseli vam blagdani!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s