Tjedan 6. iliti borba s robom, roboborba

Nastavljamo našu sagu, epopeju, štoveć – ali svakako dugotrajno. Nadam se da su i vaši noktići svježe uređeni kao moji – ah, sam pogled na tako nešto na tipkovnici, daje razlog za zadovoljstvo.

Ovaj tjedan se hvatamo u koštac s nečim što je vječna tema i svakodnevno prisutna, a to je….roba.

Postoje ljudi koji su stručnjaci za nered i red te organizaciju, jedan od njih na svojoj stranici piše o tome da je jedan od glavnih krivaca za zakrčenost i nered i smetnje vidnog polja – roba iliti odjeća.

Mislim da svaka majka to jaaaako dobro zna, osobito ona s više od jednim djetetom a još ako joj se muž bavi sportom…Dakle roba je svugdje oko nas. Tek što je jedna mašina završila, s užasom zaključujemo da već imamo dovoljno za barem još jednu. Dno košare za prljavo rublje smo zadnji put vidjele kad smo ju donijele iz Ikee, pardon, trgovine. I kako sad? Otkuda napasti? Pokušat ćemo uvesti par logički povezanih radnji koje bi trebale malo pomalo ukrotiti i tu zvjerčicu.

Ajmo od početka:

1. čim se roba sprlja, ne premještajmo ju po kauču, policama, ormarićima itd. nego ju odnesimo ravno u već spomenutu košaru

2. pokušajmo održavati tu istu košaru bar dopola punu (ili praznu) prilagođavajući ritam uključivanja makine

3. čim mašina završi stavimo tu robu sušiti – inače…možda i znate…da, postoji realna šansa da se usmrdi

4. čim se roba osuši, složit ćemo ju i odnijeti i rasporediti po odgovarajućim ormarima

I to je, što se tiče održavanja iste, to.

Pokušavam naći neko uredno rješenje za robu koja je nošena kratko, nedovoljno da se sprlja a opet nedovoljno čista da ide natrag u ormar – što s tim?

Trenutno razmišljam da bi dosta dobro rješenje bilo pletene košare u blizini ormara u koje bi se takvo što odlagalo ili pak vješalice za istu svrhu.

O organizaciji ormara, izlaženju na kraj sa onim što čuvamo od starije za mlađu kćer, od nećakinja za stariju kćer i ostalim kutijama i vrećama robe ću posebnom prilikom, kao i o organizaciji ormara – tu se još dovijam najboljim idejnim rješenjima.

 

Podijelit ću s vama jedan poseban trik – mama mi ga je prenijela nakon gledanja neke TV emisije o obitelji s četvero djece – oni, naime, kao i ja, ne koriste peglu no kako im je, za razliku od mene (bar trenutno), važno da je ta roba ipak nenagužvana oni lijepo nakon što robu izvade iz mašine, slože ju na način na koji bi ju složili u ormar i tako ostave par sati, nakon toga ju normalno rašire da se osuši te, naravno, po sušenju pospreme u ormar. Ja sam probala – i zbilja je učinak gotovo jednak peglanju! Probajte ;-)!

DSC04584

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s