Gdje je nestala MamaAsparagus?

Drage čitateljice, dragi čitatelji!

Neobično mi je milo i laska vidjeti da neki redovitio posjećuju ovaj mali, zapušteni kutak internetskog univerzuma. Što se dogodilo? Gdje sam nestala?

(Tek) danas sam shvatila da je stiglo proljeće i s užasom utvdila da sam provela dugi, depresivni,  nepotrebni zimski san. Kao neka medvjedica.
Nekako me kuća uvukla u sebe, zima stražarila ispred kuće i otežavala izlazak, a ja nekako nisam smogla snage suprotstaviti se. Čak ni kreativnošću unutar kuće. To naravno nije dobro ni poželjno, no sad točno znam zašto. Znate ono kad ne možete učiti na tuđim greškama nego morate biti budala i sve probati na vlastitoj koži? E to je bio ovaj zimski san.

No evo pokrenulo me, stiglo je doba šparoga i malo manje intenzivno no prijašnjih godina (moguće radi gorenavedenog stanja hibernacije) moja mala obitelj odlazi u berbu istih.

IMG_2614

Prije sam suosjećala sa sirotim šparogama – tek promole svoje zmijolike glavice na sunce i već horde šparogara sa neizostavnim štapovima krene u lov. Vojska šparogara je svugdje – od pineta unutar gradskih četvrti, preko šetnica uz more, do okolne prirode. Tek kad je moje nepce i samo bilo osvojeno tim gorkastim svježim okusom, i sama sam postala šparugarka. No, imam poseban dogovor sa šparogama, zmijama i Majkom prirodom – tako da ne brinem. Ono što ne trebam ubrati sigurno moje oči neće niti primjetiti.

Pletenje je ove zime bilo također napušteno, nešto malo više iz potrebe sam isplela – kapice i šalove za djecu. Izradila sam dvije waldorfske lutke (Mimi i Sarasvati) svakoj kćerki za rođendan i to je, manje-više to što se tiče rukotvorina tijekom hibernacije. To je sramotno malo obzirom da inače zima donosi barem 30-40 pletenih proizvoda i još pokoji sašiven, isheklan a i napisan. Čini mi se da sam čitala malo više nego inače, pa eto mogu podijeliti par naslova koji su ostavili dojam na mene u posljednje vrijeme. Dosta odličnih preporuka našla sam na stranici “Čitaj knjigu” iako trileri i krimići nisu moja šalica čaja – a tamo ima i dosta takvih preporuka.

Jučer sam dovršila čitanje genijalne knjige “Kamo si otišla, Bernadette?” – totalno lude, nepredvidljive, duhovite (a kako i ne bi bila – muž od spisateljice piše “Simpsone” hehe) a opet i tople priče o odnosima prvenstveno majke i kćeri a onda i supružnika. I položaju genijalke u kaši malograđanštine.

Oduševila me knjiga “Delikatnost” D. Foenikosa – francuskog pisca megaprodavanog i prevedenog na 40 jezika. Odličan pitki stil, jednostavno a tako lijepo napisano i naslov odgovara savršeno. Pogledala sam i film s meni jako dragom Audrey Tatou – kojeg je režirao brat spisatelja i sam spisatelj. Isto jako jako slatko.

Te dvije toplo preporučam, one koje nisu dojmljive i ni po čemu posebne neću spominjati.

Danas sam također shvatila da će za nešto više od mjesec dana nahrliti turisti i da će biti pretoplo za šetnje uz more te da treba iskoristiti to vrijeme za napraviti koji izletić po Istri i za boravljenje vani – podjećam i vas na to.

Slobodno ostavite kakav komentar – ne dajte se obeshrabriti sa administrativnim preprekama unosa komentara – znam da ste tu pa eto makar opalite kojeg smajlića da ne bude da samo ja pričam.

Za kraj malo cvijeća sa valjda nekog od sajmova cvijeća – neki dan smo prolazeći Giardinima nabasale na puno cvjetnih štandova.

Budite mi veselo i kreativno!

IMG_2642

IMG_2643

E da! Moja obitelj i ja nakon dugog niza godina (čini mi se barem 10) smo kupili TV i po prvi puta gledali i redovno pratili talent show – The Voice, ma živjeli smo The Voice 3 mjeseca – no to je preopširna tema pa zaslužuje posebni post, nadam se uskoro!

2 thoughts on “Gdje je nestala MamaAsparagus?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s