Kako brzo smršaviti?

Užasno mi u zadnje dane nedostaje ovo moje web mjesto pa sam se odlučila bez puno uvoda i isprika zašto nisam pisala krenuti na vrlo aktualnu temu. I to ne samo aktualnu kad shvatimo da se približavaju topliji dani kad ćemo razgolićeniji nego sad hodati među ljudima nego, u mojim godinama a i poznijim, vječno aktualnu temu tko je koliko dobio ili izgubio kila.

Prije par mjeseci došla sam po dijete na kraju proslave rođendana njene razredne prijateljice. Došlo je 4-5 roditelja tj. mama i u roku keks – čim su se počeli nuditi komadi torte preostali nakon djece, evo naše aktualne teme. Tko je koliko dobio a tko je koliko izgubio. I odmah se vrlo pohvalno i kimanjem glave u velikom luku odobrava svaki uspjeh gubljenja kila. I primjetih jednu zanimljivost, koja je gotovo pa pravilo. To je da svaka misli da ova druga ne treba ništa skinuti, da je “taman”. A svaka za sebe, pa i ona vitkija, smatra da ne bi bilo loše skinuti bar kilu-dvije.

Kako se i moj metabolizam neminovno usporava, a kretanje smanjuje radi vrste obaveza koje imam – primjetila sam i sama neke viškove pa sam se udubila u problematiku.

Sve je bilo ok u tom nastojanju da se dođe na neku tzv savršenu kilažu dok nisam naišla na jedan trend. A taj je da se SUPERMRŠAVE djevojke, blogerice i slične, gotovo kontinuirano bave time kako da pojedu što manje obroke sa što manje kalorija. Poprilično se izgladnjuju i više su dana na raznim detoks programima no što se “normalno” hrane. Pritom sebe uvjeravaju kad osjete glad – da je to zapravo žeđ pa se natankaju tekućinom. Vodom. Bez kalorija.

I onda sam se zapitala – ma što je nama?!?!? Kako je došlo do toga da vlastitu vrijednost ili dio nje mjerimo brojem koji pokazuje vaga? Ma što to znači uopće? Što to govori o nama? I još ta brojka uglavnom uvijek ispada veća nego što očekujemo i stalno nas vodi u razočarenja.

Tako sam odlučila dubinski proanalizirati što meni ta brojka znači…. i došla do zaključka – baš NIŠTA. Ali neke druge stvari mi puno znače otkako sam odlučila uskladiti unos i potrošnju i pozabaviti se svojim zdravljem a ne svojim kilama.

Zaključila sam da želim kroz hranu voljeti sebe i brinuti se o sebi, biti zdrava, biti fleksibilnog i lakog tijela da se mogu kretati, skakati, provlačiti, penjati, i sve ostalo za što je naše tijelo stvoreno.

Zaključila sam isto tako da je broj na vagi odraz jako puno toga a ne samo hrane. Čitav stil života, prehrane, količine kretanja, emocija, zadovoljstva sobom i životom, kreativnosti,… sve to na kraju utječe na taj broj.

Zato sam uronila malo dublje i izronila si lijepo način kako da promijenim što više toga što je dovelo što do broja na vagi a što uopće do potrebe da se provjeri broj na vagi.

A odgovor na pitanje iz naslova je: ako želite živjeti kvalitetno i shvatiti da ste puno više od svog tijela a kamoli od težine svog tijela, onda nikako :-).

Ali ima načina da se promjene dogode… ako vas zanima što sam konkretno promijenila, pratite pa čitajte u sljedećem broju ;-).

Do tada lijepi pozdrav a u komentarima slobodno napišite koliko ste kila dobili ili izgubili . Šalim se naravno. Budite mi sretno i zdravo a vagu možete i kroz prozor frknuti što se mene tiče.

I na kraju jedna mudra pjesma – pa poslušajte! Mia – All about that bass

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s